Installera varmvattenberedare

När det gäller installation, så är det rekommenderat att man vänder sig till en vvs-installatör. Man kan även behöva en elektriker för ingrepp i elen.

installationInstallation av varmvattentank och värmesystem

Det är vanligt att man installerar en varmvattentank och ett nytt värmesystem samtidigt. Ibland är dessa integrerade. Vanligen beställer man då en installation för hela paketet och för detta kan man utnyttja rotavdraget.

Får jag installera varmvattenberedare själv?

Det är inte förbjudet att installera varmvattenberedaren själv, men det krävs att det är fackmannamässigt utfört, vilket innebär att du måste göra det lika bra som en rörmokare. Det är alltså viktigt att du vet vad du gör, om du ger dig in på detta själv. Om du gör ett dåligt jobb och detta får konsekvenser, riskerar du att försäkringsbolaget vägrar att ta på sig att betala. Har du missat minsta lilla detalj, kan de hävda att du inte utförde installationen korrekt och därmed täcker inte försäkringen.

– Branschens regler för Säker Vatteninstallation

Krävs en elektriker?

Beroende på vad som krävs när det gäller elen, kan det enligt lag krävas en auktoriserad elektriker.

– Elsäkerhetsverket om vad du får göra själv med el hemma

Rätt funktioner direkt

När du installerar en varmvattenberedare eller varmvattentank, är det viktigt att du funderar över vilka funktioner som behövs. Det är viktigt att det blir rätt från början, så du har ett system som fungerar optimalt och inte krånglar.

– Läs mer om funktioner till varmvattenberedare och varmvattentankar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *